Stolperbasculebrug afgesloten op 31 augustus en 1 september 2024

Aangeleverd door: WaakSaam

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van zaterdag 31 augustus tot en met zaterdag 7 september 2024 onderzoek uit op de Stolperbasculebrug. Dit onderzoek is noodzakelijk om in kaart te brengen welke maatregelen nodig zijn om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging van de brug door de provincie Noord-Holland. Omdat WaakSaam voor dit onderzoek de Stolperbasculebrug voor twee dagen moet afsluiten voor het gemotoriseerde verkeer, vervangen ze tegelijk de deklaag net voor en net na de brug.
WaakSaam realiseert zich dat dit een druk weekend zal zijn met uitgaand vakantieverkeer. Helaas is er door de relatie tussen de noodzaak van het onderzoek en andere projecten in de omgeving geen ruimte voor een moment later in het jaar.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
- Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.
- (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
- Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar in de richting van Schagen wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.

Scheepvaarthinder
Van zondag 1 september tot en met zaterdag 7 september 2024 kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Onderdoorvaart is wel mogelijk. De onderdoorvaarthoogte is 4,50 meter.

Heeft u vragen over dit bericht?
Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl (mailto:servicepunt@noord-holland.nl)

WaakSaam
WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van provinciale vaarwegen, wegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

 

Aangeleverd door: WaakSaam (https://waaksaam.com/nieuws/)

Stolperbasculebrug Stolperbasculebrug