Toeristenbelasting tarief 2025

Aangeleverd door: Kees de Wit, sectorvoorzitter OFS Recreatie&Toerisme

Op dinsdagavond 9 juli vond de raadsvergadering plaats, waarin een besluit werd genomen over het tarief Toeristenbelasting 2025. Het tarief wordt:

Bungalows/hotels/verhuurbare eenheden - € 2.25 p.p.p.n.

Losse kampeermiddelen (campers, caravans, vouwwagen, tent) - € 2,06 p.p.p.n.

 

Het verzoek van de OFS sector Recreatie&Toerisme om voor 2025 de € 0,04 te verhogen naar € 0,10 is ingewilligd. Ter beeldvorming, € 0,01 = +/- € 15.000,-. De financiering hiervan wordt uit de verhoogde toeristenbelastingtarieven en een extra verhoging van de Forensenbelasting betaald. Daarnaast start de gemeente Schagen in het 4e kwartaal 2025 met een geheel vernieuwde controlemethode: Het kan niet zo zijn dat verhuurders geen TB afdragen. Er wordt hiervoor zelfs een raadscommissie controle TB opgetuigd.

Kees de Wit, sectorvoorzitter OFS Recreatie&Toerisme: ’Als bestuur OFS R&T & Hiswa/Recron hebben wij veel energie gestoken in de lobby: indexmatig verhogen. Dat heeft allemaal niets geholpen. Daar hebben wij wel een flinke kater van opgelopen. Ook als je hoort hoe politiek Schagen over de TB denkt: tenenkrommend! Na de zomervakantie zal de sector de plannen delen over de besteding van de extra gelden en zal bepaald worden hoe de sector in de toekomst met het dossier Toeristenbelasting en politiek Schagen om zal gaan.’

Het amendement tref je onderstaand.

Wil je het agendapunt uit de raadsvergadering terugzien, klik hier (https://raad.schagen.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2024/9-juli/17:00/Verordening-toeristenbelasting-2025).

Aangeleverd door: Kees de Wit, sectorvoorzitter OFS Recreatie&Toerisme

OFS (21) OFS (21)