De Kustbus gaat weer rijden

Persbericht: gemeente Den Helder

De gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineengeslagen en ervoor gezorgd dat ook deze zomer de Kustbus rijdt tussen Petten en Den Helder. De Kustbus rijdt van begin juli tot september. Reizigers hoeven geen kaartje te kopen, de busrit is gratis.

 

Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland, financiële bijdragen van de gemeenten Den Helder en Schagen en ondernemersverenigingen van Den Helder en Schagen kan de Kustbus weer rijden. Het doel is om toeristen langs de Noord-Hollandse kust de mogelijkheid te geven zich te verplaatsen met het openbaar vervoer. Dit geeft toeristen zonder auto meer mogelijkheden om hun vakantie te beleven. Daarnaast verlaagt het de parkeerdruk in de druk bezochte gebieden en wordt het aantal verkeersbewegingen langs de kust vermindert. De Kustbus is een gastvrij en toegankelijk middel voor de bezoekers van onze regio.

 

Huisduinen

In eerste instantie mocht de Kustbus Huisduinen niet aandoen als opstap- en uitstaplocatie, omdat er vanaf 21 juli een vaste dienstregeling is van Connexxion naar Huisduinen. Door een sterke lobby van de gemeenten en de ondernemersverenigingen zijn de provincie Noord Holland en de vervoerder alsnog akkoord met het stoppen en opstappen aan de rand van Huisduinen.

 

Regionale samenwerking en gratis
Dat de Kustbus ook dit jaar weer rijdt is te danken aan een sterk staaltje regionale samenwerking. De gemeente Den Helder en de gemeente Schagen zijn er samen met de provincie Noord-Holland, de   Ondernemersvereniging Den Helder en de Ondernemersfederatie Schagen in geslaagd om ervoor te zorgen dat de Kustbus zowel bezoekers als inwoners langs de kust kan vervoeren.

Wethouder recreatie Fotigui Camara van de gemeente Den Helder: “Uiteraard zijn we erg blij dat Connexxion vanaf 21 juli een vaste lijn naar Huisduinen hanteert. Desondanks pleitten zowel de gemeente Schagen als Den Helder voor een uitstap en opstap grenzend aan Huisduinen, maar vooral ook onze ondernemersverenigingen die een financiële bijdrage leveren voor het laten rijden van de Kustbus. Dat dit is gelukt is goed voor de samenwerking met de provincie, maar vooral fijn voor de passagiers van de Kustbus.”

 

Dienstregeling
De dienstregeling is te vinden op https://kustbus.nl/ (https://kustbus.nl/) en op de diverse halteborden. Ook wordt de dienstregeling ingevoerd in de reis-app 9292. De bus is goed toegankelijk en biedt plaats aan gebruikers van een rolstoel of kinderwagen en heeft 40 sta- en 40 zitplaatsen.


Persbericht: gemeente Den Helder

Screenshot 2024-06-26 at 10-09-53 Dienstregeling – Kustbus Screenshot 2024-06-26 at 10-09-53 Dienstregeling – Kustbus