Webinar tegemoetkoming in advieskosten pensioen - MKB-Nederland en VNO-NCW

Aangeleverd door: MKB-Nederland en VNO-NCW

Op 20 juni van 15.00 tot 16.00 uur organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW het webinar ‘Vraag de tegemoetkoming van maximaal € 2000 in de pensioenadvieskosten’ aan. En hoe zet je als MKB-ondernemer je eerste pensioenregeling op?

 

In dit webinar staat de tijdelijke regeling van MKB-Nederland en VNO-NCW om een tegemoetkoming van maximaal €2000 aan te vragen om te komen tot een eerste pensioenregeling centraal. Deze tegemoetkoming is bedoeld als vergoeding voor een groot deel van de kosten om een gecertificeerde pensioenadviseur in te huren om te komen tot de eerste pensioenregeling van een onderneming.

 

Er wordt ingegaan op vragen zoals:

Welke mogelijkheden zijn er om te komen tot een pensioenregeling?

Hoe kom je aan een pensioenadviseur?

Wat kost een traject om te komen tot de eerste pensioenregeling?

Wat kosten een pensioenregeling, en wat is, kijkend naar het budget en personele ontwikkelingen? een passende pensioenregeling?

Hoe kom ik in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal €2000 van MKB-Nederland om te komen tot mijn eerste pensioenregeling?

Hoe vraag ik de tegemoetkoming van maximaal €2000 aan?

 

Er wordt ook aandacht besteed aan vragen van ondernemers waar zij bij de eerste pensioenregeling in de praktijk tegenaan lopen. Onder leiding van Jannie Benedictus gaan Thom Dijkstra en Rosa d’Adelhart Toorop hierover met elkaar in gesprek. Tijdens het webinar is er volop ruimte om vragen te stellen.

Dit webinar is vooral bedoeld voor directeuren, HR-verantwoordelijken en financieel managers van MKB-ondernemingen die nog geen pensioenregeling hebben.  Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit webinar bij te wonen.

 

Sprekers

Jannie Benedictus – Financieel journalist en columnist bij o.a. het FD

Thom Dijkstra – Pensioenadviseur en directeur bij Veldhuis Advies

Rosa d’Adelhart Toorop – Beleidssecretaris Pensioen bij MKB-Nederland en VNO-NCW

 

Na afloop van dit webinar weet je:

welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een pensioenregeling

hoe je aan een pensioenadviseur komt

hoeveel een traject kost om te komen tot de eerste pensioenregeling

wat een passende pensioenregeling is, kijkend naar het budget en personele ontwikkelingen?

hoe je de pensioenregeling onder de aandacht brengt bij je medewerkers

hoe je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van maximaal €2000 van MKB-Nederland om te komen tot mijn eerste pensioenregeling

hoe je de tegemoetkoming van maximaal €2000 aanvraagt

 

Aanmelden

Ben jij erbij? Direct aanmelden kan hier (https://www.mkb.nl/agenda/webinar-hoe-zet-je-als-mkb-ondernemer-je-eerste-pensioenregeling-op)

Aangeleverd door: MKB-Nederland en VNO-NCW (https://www.mkb.nl/agenda/webinar-hoe-zet-je-als-mkb-ondernemer-je-eerste-pensioenregeling-op)

 

webinar - mkb vno-ncw webinar - mkb vno-ncw