OFS sector recreatie komt in actie tegen beperkingen Kustbus

Aangeleverd door: OFS sector Recreatie & Toerisme

De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) heeft een brief gestuurd naar Provinciale Staten over beperking van de route van de Kustbus. De Kustbus is een gratis busverbinding tussen Petten en Den Helder, die wordt betaald door ondernemers, de provincie en de gemeenten Schagen en Den Helder. De bus mag echter dit jaar niet rijden tot Huisduinen. Connexxion heeft voor het traject Station Den Helder naar Huisduinen een concessie gekregen en wil niet dat op dat deel andere bussen gaan rijden.

Hierdoor moeten toeristen die vanuit Callantsoog of Petten naar Huisduinen en Fort Kijkduin willen, eerst naar Station Den Helder. Daar moeten ze dan overstappen op de bus van Connexxion. “Wij betreuren dit ten zeerste en leggen ons er ook niet bij neer”, schrijft de OFS. Een vergelijkbare brief zou ook door de gemeenten Schagen en Den Helder naar de provincie zijn gestuurd.

De OFS wil dat de provincie in gesprek gaat met alle partijen om een oplossing te vinden. Wil je de hele brief inzien, klik hier (https://www.ondernemendschagen.nl/dl-27000-7-107592/download/brief_van_ofs_aan_provinciale_staten.html).

 

Aangeleverd door: OFS sector Recreatie & Toerisme

Img_0349 (station denhelder 3) Img_0349 (station denhelder 3)