Overgang Omgevingswet verloopt soepel

Aangeleverd door: gemeente Schagen

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet inwerking getreden. Er zijn al verschillende aanvragen ingediend en ook al afgehandeld onder het nieuwe recht. Over het algemeen kan de gemeente zeggen dat de overgang naar de Omgevingswet soepel is verlopen. Natuurlijk moet er nog veel gedaan worden. Alles is veranderd met de komst van de Omgevingswet en daarom probeert de gemeente aanvragers zo goed mogelijk op weg te helpen. De gemeente is telefonisch bereikbaar voor vragen over het DSO, de Omgevingswet of vergunningsvrij bouwen. Op maandag en donderdag is er de mogelijkheid om een afspraak te maken bij de balie voor het fysieke bouwloket. Hier kan de gemeente u op weg helpen met het DSO of algemene vragen over de Omgevingswet. Een afspraak maken kan via: www.schagen.nl (http://www.schagen.nl) of telefonisch via 0224-210400.

 

Er is een stappenplan gemaakt voor initiatiefnemers met een (bouw)plan:

Stap 1: zelfonderzoek, u kijkt zelf op de website van de gemeente en het omgevingsloket

Stap 2: u dient een consult in via onze website, hierbij beoordelen wij of het plan wenselijk is en of het kans van slagen heeft.

Stap 3: u kunt een conceptaanvraag indienen, als uw plan complex is en niet past in het omgevingsplan raden wij u aan om een conceptaanvraag in te dienen. Hiermee wordt u op weg geholpen naar een definitieve aanvraag.

Stap 4: u dient een officiële aanvraag in via het omgevingsloket.

 

Meer informatie over deze stappen kunt u ook vinden via deze link (https://www.schagen.nl/het-vooroverleg-en-het-aanvragen-van-een-vergunning-onder-de-omgevingswet).

Aangeleverd door: gemeente Schagen (http://www.schagen.nl)

Schermafbeelding 2024-04-30 102708 Schermafbeelding 2024-04-30 102708