Sectoroverleg Agribusiness

Aangeleverd door OFS sector Agribusiness

Op 18 september heeft de OFS sector Agribusiness samen met een afvaardiging vanuit de LTO overleg gehad. Er zijn veel onderwerpen besproken. De besproken punten waren o.a.:

- De door LTO Noord ingediende zienswijze betreffende bestemmingsplan Zandpolder 4+5.

- De campagne ’Toon begrip, raak niet in de slip’. Deze campagne is gericht op een veilige oogstperiode. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

- De recente ongevallen op de N9 en de Belkmerweg.

- Hinder en maatregelen tijdens de renovatie van de Kooybrug Den Helder. De werkzaamheden vinden plaats van 23 oktober 2023 t/m 31 mei 2024.

- Plaatsing windturbines buitengebied agrarisch of stedelijk bouwvlak.

- Discussie waarborgingen dat de bedrijfsvoering van een bedrijf geen schade ondervindt m.b.t. de afstand  tussen agrarische gronden en toekomstige woningen.

- De evaluatie van de door LTO Noord in juli georganiseerde Agrisafari met gemeenteraadsleden van de gemeente Schagen. Knelpunten op de wegen, het stikstofdossier en faunaschade zijn tijdens deze ’safari’ aan de orde gesteld.

- Verkeerssituatie Keinsmerweg ter hoogte van de kruising met de Grote Sloot.

- Provinciale wegen openstellen voor landbouwverkeer om de dorpskernen en smalle wegen zoveel mogelijk te ontzien. Dit kan een positieve invloed hebben op de verkeersveiligheid.

 

Aangeleverd door OFS sector Agribusiness

 

Nen Sneekes (3) (Large) Nen Sneekes (3) (Large)